Netgote mukana uuden kiinteistöalan digipalvelun käyttöliittymä ja käyttäjäpolun suunnittelussa.
Web suunnittelu, UI & UX suunnittelu, graafinen suunnittelu
Proto.io
Projektissa suunniteltiin uutta kiinteistömarkkinoille tulevaa digitaalista alustaa. Projektissa suunniteltiin yli neljäkymmentä eri näkymää ja käyttäjäpolkua kaikkien näkymien kesken, jotta käyttäjän matka alustassa on saumatonta. Alustaa suunniteltiin ja testattiin yhdessä yli kolmenkymmenen kiinteistövälittäjän kanssa sekä kiinteistövälitys yritysten kesken. Alustan pää toiminnallisuudet olivat muun muassa:
Alustan suunnittelu työ alkoi esiselvityksellä, jossa alustaa suunniteltiin ja tarkasteltiin useammasta näkökulmasta. Käyttäjille on tärkeintä, että alustalta löytyy ratkaisu ongelmaan, kun taas yritykselle on tärkeä huolehtia alustan tuloksista ja konversioista. Tässä tapauksessa ei puhuta liideistä, vaan esimerkkinä rekrytoinnin näkökulmasta voidaan haluta tietyn laista konversiota. Tässä tapauksessa konversiota haettiin muun muassa:
Alustassa painotettiin myös paljon Vuorovaikutus “interaction design” suunnitteluun.
Elementit, kuten navigointipalkit ja toimintakehotus painikkeet, ovat toiminnallisia elementtejä alustalla, joiden kanssa käyttäjä on vuorovaikutuksessa. Suunnittelimme ja harkitsimme kaikki yksityiskohdat vuorovaikutus suunnittelussa, jotta kokemus suunnitellun alustan kanssa on paitsi ilahduttava kokemus, mutta ajaa myös käyttäjää haluttuun suuntaan ja kohti oikeita tavoitteita.
Projektin toteutuksessa toimintamallina oli myös vahva käyttäjäkeskeinen suunnittelu, jossa ihmiset laitetaan alustan toimivuuden ja toiminnan keskiöön. Käyttäjäkeskeiset suunnittelukäytännöt, kuten asiakas- ja sidosryhmähaastattelut varmistivat, että tiesimme suunnitella oikeaan suuntaan ja mikä on käyttäjille tärkeintä alustassa.
Projektissa ei pelkästään suunniteltu mittavan kokoista alusta kokonaisuutta, vaan projektin tarkoitus oli kehittää kiinteistöalan alustaa yhdessä kiinteistöalan toimijoiden kesken. Projektin tavoitteina oli myös alustan kattava validointi liiketoiminta perspektiivistä sekä saada oikeita ihmisiä testaamaan sekä käyttämään alustaa ennen kuin kehitys työhön laitetaan isompia resursseja. Projektin tarkoitus oli validoida ja kehittää kokonaisvaltainen alusta Lean menetelmällä, jossa alusta rakennetaan prototyyppinä MVP "Minimum Viable Product" menetelmällä. Täten alustaa pystyttiin testaamaan ja oikeaa liiketoiminnan puolta validoimaan hyvin ketterästi läpi suunnitteluprojektin, ilman että alustan koodi kehitykseen olisi laitettu suorilta jaloilta rahaa kiinni kiinni. Prototyypin rakentaminen MVP metodilla antoi myös vaadittavan ketteryyden tehdä nopeasti isojakin muutoksia perustuen asiakastestauksiin.